Юні екологи Херсонщини врятували море від забруднення (фото)

Автор: Дарья Мельник 16 Сентября 2019 10:15

15 вересня на Херсонщині відбулася одна з наймасштабніших екологічних акцій «Zero Waste Day Море-2». Традиційною зупинкою ековолонтерів стало узбережжя Чорного моря, яке буквально потопає у смітті після величезної кількості туристів.

Цього року ініціативу херсонських школярів підтримали мешканці Голої Пристані, працівники МКП «Херсонводоканал», а також екологиня Юлія Тищенко. Протягом дня усі присутні активно трудилися над порядком, збираючи та сортуючи сміття.

«Обіцяли прибрати чорноморське узбережжя і прибрали! Дякуємо всім волонтерам, а їх було близько 90 осіб за допомогу у порятунку Чорного моря від сміття! А його-таки було чимало. І, що найжахливіше - величезна кількість пластику, яка протягом літа розпалася на мікропластик. Його практично нереально повністю вибрати з землі»,- зазначила координаторка «Zero Waste School: Херсон» Ольга Демченко.

Наприкінці екологічної акції всіх учасників очікував приємний сюрприз від дирекції кав'ярні «ХерсОN». Вони влаштували волонтерам пізнавальну екскурсію, а також нагодували солодощами.

Відомо, що зібране сміття було доставлене до Херсона, а згодом відправиться на переробкуБільш детально про переробку сміття та користь цього процесу ви можете дізнатися, прочитавши інтерв`ю з екологинею Ольгою Машковою.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів