Якій херсонській лікарні жителі міста довіряють власне здоров`я

Автор: Полина Дайнега 01 Ноября 2018 18:45

Одним із ключових елементів змін, що відбуваються у сфері охорони здоров’я у 2018 році, стало заключення декларації з лікарем первинної ланки. Так, згідно з наказом МОЗ України від 19.03.18 р №504 «Про затвердження Порядку надання первинної медичної допомоги», оптимальний обсяг практики первинної медичної допомоги становить: 1800 чоловік на одного лікаря загальної практики - сімейного лікаря; 2000 осіб на лікаря-терапевта та 900 осіб на лікаря-педіатра.

Як засвідчує медичний портал, лідируючу позицію за кількістю укладених декларацій серед лікарень Херсона займає КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Тропіних». Загальна кількість договорів лікарні на сьогодні складає 59638.

З різницею у декілька тисяч другу щабель посіла Херсонська міська клінічна лікарня ім. Карабелеша. Власне здоров`я та своєї родини закладу довірили 57870 містян.

Заключну позицію у переліку займає Херсонська міська клінічна лікарня імені Лучанського, де підписано 55597 декларацій.

«Саме за цим документом держава буде сплачувати лікарю зарплату. За одного пацієнта медик отримає 370 грн. на рік, з 2019-го - 450. Тариф за первинне обстеження пенсіонерів і дітей буде вищим - 740 грн. Однак ці гроші отримуватиме не спеціаліст, а лікарня. Розподіляти гроші буде головний лікар, в залежності від кількості прийомів. Це змусить медиків працювати наповну, якщо хочуть отримувати гідну заробітну платню»,- розповіла заступник директора Департаменту охорони здоров’я Ліна Бондарева.

Нагадуємо, 31 жовтня у Департаменті охорони здоров`я Херсонської ОДА відбувся захід, присвячений розвитку електронної медицини на період 2017-2020 років.

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів