В Україні підвищать виплати пенсіонерам: на що їм розраховувати

Автор: Полина Дайнега 04 Янв. 2020 18:00

Цьогоріч українці можуть сподіватися не лише на підвищення заробітної плати, а й пенсії. Планується, що мінімальна пенсія у 2020 році зросте до 1769 гривень, що на 131 гривню більше від минулорічної. 

Як повідомляють журналісти сайту “24tv.ua”, загалом на фінансування Пенсійного фонду у 2020 році передбачено 173 мільярди гривень.

"Звичайно, пенсії індексовані. Вони зростуть, але не сильно. На жаль. Ми хотіли б, щоб у нас була можливість їх збільшити у два-три рази, але для цього потрібен дуже серйозний ресурс", – розповідав раніше Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Хто з українців може розраховувати на підвищення

Кабмін прийняв рішення в першу чергу надати допомогу самотнім людям, старшим за 80 років. Таким пенсіонерам підвищать надбавки на догляд на 806 гривень.

Який розмір пенсії в Україні зараз?

В  Україні наразі проживає близько 11 мільйонів пенсіонерів, які отримують щомісячні виплати. Станом на листопад 2019 року розмір пенсій такий: 

  • середньої – 3019 гривень і 62 копійки;

  • мінімальної – 1564 гривні.

Нагадаємо, нещодавно Пенсійний фонд України запустив свій мобільний додаток “Е-пенсія”. За його допомогою українські пенсіонери отримують можливість доступу до електронних сервісів Фонду та переглядати історію нарахування допомоги.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів