У селищах Херсонщини встановлюють сортувальні контейнери

Автор: Дарья Мельник 02 Ноября 2019 18:00

Екологічний стан Херсонської області бажає бути кращим. Неодноразово інтернет-видання «Гривна» повідомляло про те, що викиди від заводів забруднюють атмосферу, а самі ж мешканці області перетворюють відкриті території за стихійні звалища.

Аби хоча б якось зупинити свавілля, Міністерство екології та природних ресурсів України прийняло рішення дослідити чистоту повітря, а в самих небезпечних місцях встановити датчики вимірювання. Вони забезпечуватимуть отримання інформації в режимі реального часу, а це дозволить оперативно вживати заходів для мінімізації впливу забруднювачів на здоров’я людей.

Ініціативна громада також не відступає. У різних регіонах Херсонщини планується встановити контейнери для сортування сміття. Проте, у Великокопанівській об'єднаній територіальній громаді (ОТГ) перед тим, як встановити контейнери для роздільного збирання відходів, навчають правильно відходи.

Неодноразово херсонські екологині зазначали, що сортування – добре. Сміття, яке можна переробити на корисні речі, будуть передані на спеціальних завод, а отримаються корисні речі (екологічні блокноти, альбоми та ручки).

Також місцеві активісти розповіли, наскільки важливо берегти довкілля та як корисна справа може принести ще й прибуток. Для жителів села Добросілля молодь провела майстер-клас із сортування сміття, адже досить скоро у Добросіллі встановлять сортувальні баки.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів