Сайт “Гривна” нещодавно повідомляв, що у херсонських маршрутках можна буде розрахуватися за допомогою QR-коду або банківської карти. Якщо раніше планувалося, що без готівки можна буде розрахуватися в автобусах, які належать комунальному перевізнику МКП “Херсонкомунтранссервіс”. Сьогодні ж приватний перевізник ПП “Корнет-стиль” заявив про свій намір встановити в салонах своїх автобусів термінали для розрахунку банківською карткою.

“Вони хочуть встановити термінали, але зараз ми вирішуємо технічні моменти. Можливо, термінали навіть краще, ніж QR-код. Наприклад, коли маршрутка повністю заповнена, то не зовсім зручно розраховуватись телефоном, оскільки це все займає чимало часу. Поки ми почнемо з декількох маршрутів, а якщо технічно не буде проблем, то будемо встановлювати термінали й на інші автобуси”, - зазначив представник “Приватбанку” Віктор Ніжурін.

Наразі представники “ПриватБанку” та приватного підприємства “Корнет-стиль” вирішують технічні моменти, зокрема, як варто встановити термінал. Планується, що банківський термінал встановлять поблизу водійського місця. Також, коли пасажир розрахується за проїзд, водій про це дізнається за допомогою звукового або світлового сигналу. Окрім цього, якщо у маршрутках все-таки встановлять термінали, то можна буде розраховуватися карткою будь-якого банку.

Зазначимо, що за інформацією порталу “EasyWay”, приватне підприємство “Корнет-стиль” обслуговує чотири маршрути: 8, 9, 20 та 48.

Нагадаємо, раніше сайт “Гривна”повідомляв, що у автобусах комунального перевізника “ХКТС” QR-коди та термінали можуть з’явитися протягом наступних двох тижнів. Підприємству залишилося владнати з банком технічні моменти.

Тэги:

Транспорт
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів