У цьому році у Херсоні реалізують три проекти громадського бюджету

Автор: Аркадій Ліснічук 11 Октября 2019 15:00

Фестиваль української народної музики, оновлення інвентарю у дитячому садку та придбання нового обладнання для лікарні. Саме такі оновлення принесуть у наше місто проекти, які отримали перемогу в громадському бюджеті. Координаційний комітете підготував для містян ще одну приємну новину - всі три перераховані вище проекти будуть реалізовані в життя коштом міського бюджету уже у цьому році.  

Так, перший проект «Вільне дихання – вільне життя» передбачає придбання ендоскопічного обладнання для дитячої поліклініки. Завдяки новій техніці стане можливим діагностувати патології та ЛОР-захворювання маленьких пацієнтів. Вартість проекту склала близько 172 тис. грн.

Другий проект - «Дитсадок мій дім — буде затишно в нім». В його рамках планується оновлення та модернізація м’якого інвентарю (килимів, матраців, тюлей) в групах дошкільного навчального закладу, які б відповідали сучасним освітнім вимогам та сприяли б різнобічному розвитку дітей. На його реалізацію витратять близько 204 тис. грн.

Третій проект - «Хай народна музика лунає — Україну окриляє». Його автори прагнуть популяризувати українську народну музику серед дітей: закупити народні інструменти для оркестру Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості, навчати дітей, готувати їх до конкурсів та фестивалів. Сума проекту становить 100 тис. грн.

Нагадаємо, що за підсумками голосування перемогли 18 проектів: 11 великих та 7 малих. Загальна сума, необхідна для їх здійснення, складає 9 747 668 грн. В порядку виключення до переможців було включено також проекти, які набрали трохи менше необхідної суми голосів, адже заплановане фінансування дозволяло розширити кількість проектів-переможців.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів