Тиждень.Travel у Херсоні: про історичну «консервацію», життя на дотик та інші історії

Автор: Євгенія Вірлич 20 Ноября 2019 13:00

Тиждень.Travel — освітній проєкт для учасників креативної і мистецької сфери в різніх регіонах України. У нашому місті ініціативу збереження культурної спадщини на себе взяв Микола Гоманюк, який і виступив куратором культурного проєкту. На його думку, головним завданням школи було поекспериментувати із темами та засобами, що допоможуть вирішити питання збереження культурної спадщини.

З 9 до 11 листопада «Тиждень.Travel» мандрував Херсонщиною. Понад 20 учасників Школи, відібраних організаторами за надісланими заявками, навчались особливостям історичних «консервацій» та інших інтерактивних методів збереження культурної спадщини — того, що ми часто називаємо культурними цінностями.

Виявилося, що херсонці вже давно проявляли себе у дуже несподіваних амплуа, проте не всі про це знають. Наприклад, Ольга Скороходова — вчена-дефектолог, яка не бачила і не чула, проте фактично відчувала все своє життя на дотик, смак та запах. У 1947 році вона видала книгу «Как я воспринимаю и представляю себе окружающий мир», в якій дуже ретельно описувала, як саме проходить її життя — життя людини, яка не чує і не бачить. Інтерактивна виставка "Культура на дотик" присвячена Ользі Скороходовій, постійно діє в краєзнавчому музеї Білозерки.

У Херсоні проєкт завершився виставою-презентацією школи у приміщенні театру ляльок. Поєднання перформативних практик отримало в результаті яскравий та незабутній спектакль, який, втім варто було відвідати в Херсоні, адже невідомо, чи буде він іще представлений де-інде.

Культурний проєкт, підтриманий Українським культурним фондом, в рамках якого у Херсоні пройшла школа культурного менеджменту.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів