Перетворимо сміття на корисні речі: у Херсоні проведуть екологічну акцію

Автор: Дарья Мельник 22 Ноября 2019 17:30

Херсонські екологині та активісти продовжують привчати суспільства до чистоти та порядку. Як раніше повідомляв сайт «Гривна», у місті було проведено дві акції «Tetra-pack». Під час акції усі небайдужі зносити різні пакування та відправляли до столиці України, де власне і перероблюють цей непотріб на корисні речі.

Tetra-pack - це таке багатошарове пакування. В них зазвичай продають сік та молоко. У Херсоні такий вид упаковки не приймається ніде, хоча має багато корисних матеріалів. В Україні з тетропаку виготовляють книжки, блокноти та щоденники. А Херсон це щодня викидає.

Перелік товарів, які можна відправляти у рамках цієї акції дуже великий. Херсонці навіть не уявляють, те, що вони викидають щодня до смітника можна переробити й отримати корисний товар для власного використання. Для відправки на перероблення також збираємо:

- паперові горнятка (сухі, без паличок, кришечок, соломинок, недопалків, пакетиків чаю). Окремо мити їх не потрібно;

- упаковку ТetraPak, ЕloPak, PurePak (гарно спресовану, можна з кришечками). Окремо мити не потрібно;

- паперові відерця від попкорну в кінотеатрах;

- паперові відерця від морозива (обов'язково мити);

- ростові фігури з картону;

- паперові тарілки (обов'язково мити);

- макулатуру (гарно спресовану);

- прозорі PET пляшки (гарно спресовані, можна з кришечками);

- кур'єрські пакети, пакувальну плівку та плівку з пупирками, великі магазинні пакети, бахіли.

«Звертаю увагу! Усі товари, які ви збираєте та плануєте відправити на перероблення, повинні бути чистими, висушеними та акуратно зібраними»,- додала Юлія Тищенко.

Так, екологині вирішили зробити цю акцію щомісячною і вже 28 листопада о 16:00 чекають усіх бажаючих зробити наше місто чистішим на площаді, що біля кінотеатру «Україна». Приносьте вищевказані пакування та зробимо Херсон краще.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів