Незаконне використання землі на Херсонщині: п’ять справ направлено до прокуратури

Автор: Аркадій Ліснічук 07 Октября 2019 11:27

Аудиторська перевірка використаних земель Херсонської області у період з 2017 по 2019 рік дала свої перші результати. Так, в ході перевірки було виявлено 217 порушень земельного Законодавства. Загальна площа земельних ділянок, які використовуються незаконно або не за призначенням, склала понад 10 тис. гектарів. Про це у ході проведення селекторної наради повідомив заступник голови ОДА Дмитро Бутрій.

«Найпоширеніші порушення – самовільне використання земель державної власності або її використання не за призначенням. Найбільше за кількістю виявлених порушень та площі незаконно використаних земель виявили у Чаплинському районі – 3,6 тис. га, Іванівському та Каланчацькому – 1 тис. га й Генічеському – 2,3 тис. га», - говорить Бутрій.

Також він додав, що п’ять справ стосовно порушення земельного Законодавства було направлено на розгляд обласній прокуратурі.

За словами голови ХОДА Юрія Гусєва, звіт допрацюють, а потім його буде опубліковано на офіційному сайті облдержадміністрації. Також його буде направлено до правоохоронних органів.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів