На що розраховувати онкохворим пацієнтам з Херсонщини

Автор: Дарья Мельник 13 Октября 2019 16:10

Вчора, 12 жовтня, на Херсонщину з робочим візитом завітав Комітет Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування. Під час візиту у Херсонській ОДА була проведена нарада, де власне заслухали інформацію про розвиток медицини на теренах нашої області та обговорили подальші дії.

Одне з найважливіших питань – розробка та фінансування програми боротьби з онкологічними захворюваннями. На початку брифінгу голова ХОДА Юрій Гусєв зазначив, що Херсонщина потрапляє до переліку областей-антилідерів по кількості захворюваних на онкологію. Проте пацієнтів вдосталь, а отже програма як і кошти конче необхідні.

Херсонці стурбовані, що пацієнти онкологічного закладу так і не отримали обіцяних ліків від держави, тому першочергово поцікавилися на що сподіватися пацієнтам.

Голова комітету Михайло Радуцький розповів, що з проблеми постачаннями ліків для онкохворих зіштовхуються не у перше. Наразі вирішується це питання і найближчим часом усі обіцяні препарати будуть доставлені.

«Так, проблеми постачання ліків від онкологічних захворювань були. На це впливало низка причин, які наразі начебто вирішено. Вже третій день поспіль Міністерство охорони здоров'я України проводить постачання медичних препаратів до регіональних онкологічних центрів. Окрім співпраці також є проблема фінансування. Минулого року було закладено тільки 40% від загальної вартості. Ми вирішуємо збільшити фінансування програм боротьби з онкологічними захворюваннями, тому сподіваємося, що у наступному році буде краще»,- прокоментував Радуцький.

Також відбулися зміни стосовно постачання. Так, з наступного року запити оброблюватимуть не Міжнародні організації, а Державна агенція із закупівель, яка працює при МОЗ України.

Відомо, що сьогодні не усі препарати доставлені до України, а тому розвозити по регіонам будут не повний комплект.

На наступний рік у державному бюджеті планують закласти 1,9 мільярда гривень на придбання препаратів, що майже у два рази більше від минулого разу.
Варто зазаначити, що також у ході заходу представники Верховної Ради України також відвідали Херсонський обласний онкологічний диспансер, де власне поступово готуються до відкриття Південного центру променевої терапії. 

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів