На Херсонщині зібрали тонни відпрацьованих батарейок, та куди їх подіти?

Автор: Антон КОСТЮК 24 Октября 2018 19:29

Питання утилізації небезпечних відходів, а саме батарейок, не врегульоване на Херсонщині по сьогоднішній день. Добросовісним херсонцям залишається лише одне – тримати відпрацьовані батарейки у своїх домівках до кращих часів. Оскільки їх не можна викидати, аби не наносити шкоду екосистемі області.

«У вбивстві землі приймаємо участь всі ми, оскільки за рік кожен з нас використовує 4-6 батарейок, а вони вбивають 20 м² землі, адже містять у своєму складі солі важких металів: ртуть, магній та цинк. За два роки ми зібрали 7 тонн батарейок. Найстрашніше, що у херсонській землі можуть виявити заграничну норму важких металів. Це може призвести до того, що нашу пшеницю за кордоном будуть приймати тільки на корм тваринам, й економіка області може понести значних втрат», - говорить доцент кафедри хімії та фармації Херсонського державного університету Світлана Волкова.

Також журналісти «Гривни» за коментарем вирішили звернутися до департаменту екології та природних ресурсів Херсонської ОДА.

«На жаль, якогось конкретного місця утилізації батарейок у Херсоні немає. Херсонська міська рада кожного року виділяє певну суму на утилізацію небезпечних відходів. Підприємства, які зможуть виконати дану переробку, у нас відсутні», - говорить начальник відділу оцінки впливу на довкілля та поводження з відходами Наталя Шевченко.

Як писала «Гривна», раніше збором відпрацьованих елементів живлення на Херсонщині займалася кур'єрська служба «Адресат». Проте підприємство більше не займається батарейками, «тому що держава у нас така».

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів