На Херсонщині збільшиться кількість шкіл з інклюзією

Автор: Дарья Мельник 21 Октября 2019 08:45

Як неодноразово повідомляв сайт «Гривна», на Херсонщині активно впроваджують інклюзію. Так, на базах навчальних закладів відкривають ресурсні центри, де особливі діти матимуть змогу не лише отримати додаткові знання, а й побавитися.

Таврійська школа № 7 вирішила також не відставати від колег та запровадити інклюзію. Планує відкрити в наступному навчальному році три інклюзивних класи. Дане питання було порушене на апаратній нараді в Таврійському виконкомі.

За словами директора Лілії Грішагіної, мова йде про чотири дитини, в тому числі три колясочники, які будуть відвідувати початкові класи. Правда, для цього навчальний заклад повинен додатково підготуватися. У першу чергу, треба пристосувати для дітей з особливими потребами туалети, а також побудувати пандус.

Більш масштабна проблема, яка виникає при створенні інклюзивних класів, це ліфт для підйому особливих дітей на поверхи школи. Поки діти-колясочники будуть ходити в початкову школу, класи якої розташовані на першому поверсі, без ліфта можна обійтися. Але з часом перед адміністрацію сьомої школи така проблема постане. Водночас, фахівці кажуть, що дешевше збудувати нову школу, чим переобладнати її під ліфт.

Нагадаємо, в рамках освітньої реформи та впровадженні Нової української школи (НУШ) на базі практично кожного навчального та дошкільного закладу вводиться інклюзивне навчання.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів