На Херсонщині відродять виробництво бекмесу

Автор: Полина Дайнега 16 Августа 2019 17:50

Як раніше повідомляв сайт «Гривна»в ніч на 17 серпня з Голої Пристані до Києва відправлять баржу з кавунами та динями. Херсонським журналістам вдалося побувати на місці подій та на власні очі спостерігати, як баштанну продукцію нашого регіону завантажують на водний транспорт.

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв зазначив: «Херсонщина – лідер серед плодоовочевої продукції і не лише за кількістю, а й за якістю. Близько 1,3 мільйона тонн плодоовочевої продукції вирощується щороку. Херсонські кавуни, дині, помідори сьогодні улюбленці багатьох українських сімей. Перед тим, як придбати плодоовочеву продукцію, перевіряйте чи справді вона з Херсонської області. У кожному магазині повинен бути наявний протокол, який засвідчує про якість та походження того чи іншого продукту».

Наразі кожна третя особа, яка займалася або займається вирощуванням продукції знає, що за останні декілька років реалізувати продукцію дуже тяжко. Наприклад, аби купити баштану продукцію з поля, херсонським фермерам пропонують зовсім мізерну ціну. Така ситуація не тішить господарів, адже виростити товари досить-таки важко і затратно.

За словами Гусєва, з проблемою збуту продукції він вже знайомий. Саме тому пропонує фермерам не засмучуватися, а навпаки відроджувати іншу галузь, яка допоможе поставляти херсонські товари на полиці іноземних супермаркетів цілий рік.

Мова йде про відродження виробництва бекмесу – переробка кавунів на варення. Зовсім скоро бекмес стане одним з елементів розвитку переробки. Планується, що на переробку підуть ті кавуни, які не зможуть довести до інших регіонів. Варто зазначити, що наразі виробництво відроджується на декількох підприємствах Херсонської області.

«Ми працюємо над створенням програми розвитку переробки, аби в різних регіонах України та іноземці мали змогу скуштувати найсмачнішу продукцію хоча б у консервованому вигляді»,- прокоментував голова Херсонської обласної державної адміністрації.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів