Мільйони гривень: як у Новій Каховці профінансували освітню програму (інфографіка)

Автор: Дарья Мельник 20 Августа 2019 13:40

Останні два роки напрямок освіти є однім із пріоритетним у державі. Так, після впровадження програми «Нова українська школа» навчальні заклади освіти стали більш модернізованими та визначили напрямок пріоритетності. Наразі кожна друга школа вже повністю забезпечена новим обладнанням, яке дозволить учням отримувати якісніші знання та розвивати критичне мислення.

Що стосується фінансів, то у цьому році тільки на впровадження НУШ Херсонщина отримала державну субвенцію у розмірі 32 812 мільйонів гривень. Усе інше фінансується з обласних та міських бюджетів.

Нові книжки та мультимедіа: у Генічеському районі розподілили освітнє фінансування (інфографіка)

Наразі депутати Новокаховьскої міськради планують доповнити міську соціальну цільову програму розвитку освітньої галузі. Даний проект рішення був опублікований на сайті державного органу.

Згідно з офіційним документом, програма розрахована на п‘ять років: з 2018 до 2020. Відомо, що обсяг фінансування програми у цьому році складає понад 32 мільйони гривень. Найголовнішими напрямками програми, на які планують витратити вищевказану суму є оснащення кабінетів профільним обладнанням, підвезення учнів сільської місцевості до опорних закладів, забезпечення медичних кабінетів необхідними лікарськими препаратами, а також харчування дітей як у школах, так і дитячих садочках.

Суми, які будуть витрачені на реалізацію того чи іншого підпункту дивіться в інфографіці.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів