Мешканці Херсонщини обирають здоров`я

Автор: Виталий Яшков 07 Ноября 2018 11:59

6 листопада у Херсоні відбулася конференція, на якій презентували соціальну медичну програму "Херсонщина обирає здоров'я". До обговорення долучилися лікарі, представники громадських організацій та онкологи.

Спікери зазначили, що це перша на Херсонщині унікальна соціальна програма, яка покликана випередити та вчасно діагностувати онкозахворювання у жінок та дітей з віддалених районів Херсонської області.

«Херсонщина вже кілька років займає сумне лідерство з онкологічних захворювань. Більше того, страшну хворобу виявляємо на останніх стадіях, де відсоток життя вже незначний. Така ситуація складається через те, що люди ігнорують планові обстеження, аргументуючи це гарним самопочуттям, нестачею коштів або повсякденними справами», - зазначила головний лікар Херсонського обласного онкологічного диспансеру Ірина Сокур.

Фахівці у сфері медицини впевнені, що кожен може самостійно вберегти себе від хвороби, роблячи елементарні речі: правильно харчуватися, відмовитись від шкідливих звичок, зменшити кількість стресових ситуацій та регулярно проходити обстеження. Перш за все це стосується жінок віком від 65 років. Їх організм швидко потрапляє під вплив шкідливих чинників, після чого спостерігаються негативні наслідки.

Наприкінці прес-конференції учасники засвідчили, що мобільні виїзди бригад лікарів будуть анонсуватися. Тому усі бажаючі можуть до них долучитися хоч в якості спостерігача, хоч учасника.

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів