За інформацією обласного департаменту здоров’я, на Херсонщині близько 10 тис. людей хворіють на цукровий діабет, з них близько 2 тис. відносяться до інсулінозалежних, які потребують препарату інсуліну. Наприклад, у минулому році для забезпечення необхідними медикаментами хворих на цукровий діабет, які проживають у Херсонській області, з бюджету було витрачено близько 40 млн грн. Проте, самі хворі на цукровий діабет говорять, що цих коштів недостатньо.

Тому херсонці з цим діагнозом просять у влади збільшити обсяг фінансування адресної грошової допомоги, аби вони могли у достатній кількості отримувати необхідні медичні препарати. Відповідна петиція була розміщена на порталі «Єдиних місцевих петицій».

«Соціальна допомога особам з інвалідністю складає 1564 грн на місяць, що не може задовольнити навіть мінімальні потреби людини. Ключовим фактором продовження життя хворого і можливості уникнути важких ускладнень, пов'язаних із загостренням захворювання, є сучасні системи моніторингу. Сенсори роблять заміри кожні 5 хвилин і відправляють дані на мобільний телефон батьків. Це дозволяє миттєво реагувати на потреби дитячого організму і не допускати високі показники цукру. Якщо ставиться до хвороби без належної уваги, то настають незворотні зміни в організмі, що призводять до ускладнень і навіть смерті», - говорить авторка петиції Тетяна Лазаренко.

=За словами жінки, навіть без всього високовартісного обладнання тільки на тест-смужки для глюкометрів, голки на шприц-ручки та ланцети, витрачається близько 4 тис. грн щомісячно. Якщо ж застосовуються сенсорні системи моніторингу, на це йде близько 7 тис. грн на місяць. Якщо застосовується помпова терапія, то вартість лікування становить 10 тис. грн на місяць. При цьому розмір грошової допомоги становить всього 1,5 тис. грн. Тому оплата лікування падає на плечі хворих на цукровий діабет.

«Ми просимо, аби кожна інсулінозалежна людина щомісяця отримувала: 500 тест-смужок для глюкометрів на місяць, 2 шприц-ручки для вводу інсуліну, 100 шприців для ін’єкцій інсуліну, 150 голок для шприц-ручок, розхідні матеріали для інсулінових помп, 2 сенсори для моніторингу рівня глюкози в крові та глікоген раз на два роки й фінансування оздоровлення», - додає Лазаренко.

Зазначимо, що наразі свій підпис під цією петицією залишило 136 херсонців. Для того, аби вона потрапила на розгляд міській владі, потрібно 250 підписів.

Тэги:

Медицина
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів