Громада області - проти підвищення тарифів на проїзд у Херсоні

Автор: Виталий Яшков 29 Октября 2018 19:50

Громадсько-політичне об’єднання «Українська громада Херсонщини» 29 жовтня подало звернення (фото звернення - з соцмережі) до депутатів Херсонської міської ради та міського голови Херсона із проханням не підвищувати тариф на маршрутні перевезення у місті без наявності розрахунків.

Як писала «Гривна», 30 жовтня мало відбутися засідання виконкому Херсонської міськради, де мали розглянути проект рішення про підвищення тарифів на проїзд у маршрутках. Проте засідання перенесли на 6 листопада. Отже, ще є трохи часу, аби достукатись до влади, щоб не приймала поспішного рішення по подорожчання перевезень по місту.

Текст звернення «Української громади Херсонщини»:

«Ми, учасники громадсько-політичного об’єднання «Українська громада Херсонщини» стурбовані жахливим станом перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Херсоні.

Нас обурює спроба підвищення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті м. Херсона без належного економічного обґрунтування і громадського обговорення. Все це відбувається на фоні повного невиконання вже діючих вимог до перевізників, встановлених рішенням виконавчого комітету міської ради від 26.10.17р. № 350, зокрема щодо обладнання транспортних засобів GPS – треками та дотримання графіку руху у пізній час.

Це свідчить про повну бездіяльність управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку Херсонського міськвиконкому в частині контролю за додержанням вимог до перевізників і правил надання послуг з організації перевезень. Відсутня будь-яка інформація щодо кількості загального пасажиропотоку в місті, попиту на ринку надання послуг з організації перевезень, частки маршрутних перевезень на цьому ринку, питома вага транспортних засобів організацій-перевізників і окремо власників своїх транспортних засобів, що укладають угоду з перевізниками на непрозорих умовах і схемах.

Все це може бути підставою вважати, що в процесі організації і діяльності всіх суб’єктів та учасників, які причетні до перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Херсоні, присутня корупційна і кримінальна складові, що нарешті мають стати предметом для належного і детального розслідування правоохоронними органами.

Враховуючи вищенаведене пропонуємо протягом місяця для виправлення цього ганебного стану провести наступні заходи:

1. Виконати умови перевезень маршрутним транспортом, встановлені рішенням виконавчого комітету міської ради від 26.10.17р. № 350.

2. З метою недопущення в подальшому спекуляцій на відшкодуванні з місцевого бюджету на перевезення пільгових категорій громадян відповідним транспортним організаціям провести монетизацію пільг громадянам міста Херсона усіх пільгових категорій та передбачити відповідні кошти у бюджеті міста на 2019 рік.

3. Допускати до участі в конкурсі перевезень на відповідних маршрутах у м. Херсоні тільки тих учасників, які відповідають умовам, встановленим рішенням виконавчого комітету міської ради від 26.10.17р. № 350.

4. Допускати до участі в конкурсі перевезень на відповідних маршрутах у м. Херсоні перевізників з інших міст України.

5. Надати можливість укладати прямі угоди на перевезення з окремими власниками транспортних засобів.

6. Встановити вечірній підвищений тариф тільки після 22:00.

7. Врахувати пропозиції громадських слухань, проведених з цього питання Громадською радою при Херсонській міській раді під головуванням О.Мошнягула».

На фото:  за екстремальну поїздку на перекошеній маршрутці - 6 гривень?! 

 

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів