У своїх публікаціях ми продовжуємо аналізувати плани Херсонської облдержадміністрації стосовно того, як буде розвиватися наша область протягом наступних років. Так, зовсім нещодавно очільник ОДА Юрій Гусєв підписав розпорядження «Про стратегічні цілі розвитку Херсонської області на період 2021 - 2027 роки». Загалом було поставлено три основні цілі: місцевий економічний розвиток, демографічний розвиток та питання екологічної безпеки. Про те, які ж конкретно цілі й перспективи поставила перед собою обласна влада та як це вплине на життя пересічних громадян, читайте у матеріалі журналістів сайту «Гривна».

Діджиталізація та інвестиції

Стратегічна ціль номер один, яку поставила перед собою Херсонська ОДА - місцевий економічний розвиток на засадах діджиталізації та впровадження інноваційно-інвестиційних процесів. Якщо слово діджиталізація вам зовсім нічого не говорить, то зараз спробуємо пояснити, що воно означає.

Кажучи простими словами, то це переведення інформації у цифрову форму. Тобто державні послуги, які надаються у нашій області, будуть плавно переходити із паперових до цифрових. Раніше повідомлялося, що Херсонська ОДА затвердила план дій з питань цифрової трансформації області. Згідно із цією програмою, вже до кінця наступного року всі державні послуги планують перевести в онлайн. Для цього на території Херсонщини мають запровадити єдиний портал «Дія».

Якщо із цим зрозуміло, то перейдемо до плану, який планує запроваджувати ХОДА. Згідно із документом, на території Херсонщини планується розвивати інноваційні індустрії й діджиталізацію, переробку сільськогосподарської продукції на засадах смарт-спеціалізації, зрошення органічного сільськогосподарського виробництва та рибного господарства. Вкотре до плану розвитку потрапило й питання ремонту доріг на території нашої області.

Також одні із цікавих нововведень – створення туристично-рекреаційної індустрії. Тобто у туристичних місцях нашої області будуть створюватися умови не тільки для відпочинку, а й для оздоровлення.

Громадський простір та просвіта

Демографічний розвиток, розбудова громадського простору та просвіти – стратегічна ціль номер два, яка стоїть перед ОДА. Так, у цій графі на наступні сім років стоять так плани: запровадження програми «Херсонщина – територія здорового життя», розвиток інтелектуального капіталу, забезпечення зайнятості населення, створення комфортних умов для життя населення, збереження та розвиток культурного простору. Також серед цілей стоїть завдання «Кожна дитина у щасливій родині».

Нагадаємо, що саме Херсонська область може стати пілотною для програми «Одна родина – три дитини», яке передбачає, що багатодітні родини будуть отримувати значну фінансову підтримку від держави.

Екологічна безпека

Цей пункт у програмі стратегічного розвитку винесено останнім. Проте, він далеко не останній за своєю важливістю. Адже на території нашої області зберігається просто неймовірна кількість небезпечних речовин: від сотні тонн використаних пестицидів до звичайних просто викинутих батарейок, які наносять непоправної шкоди навколишньому середовищу. Важливо зазначити, що питання переробки й утилізації небезпечних відходів на Херсонщині не вирішено й по сьогоднішній день, адже у нашій області немає підприємства, яке могло б цим зайнятися.

До речі, сьогодні із села Дніпровське Білозерського районну вивезли 110 тонн непридатних для використання пестицидів. Питання їх вивезення вже неодноразово порушувалося обласною владою, оскільки цистерни із небезпечними хімікатами. Проте, тут постає вже інше питання, звісно добре, що вивезли 110 тонн на утилізацію, але скільки небезпечних для екології речовин зберігається на території Херсонщини, невідомо.

Кладовище непридатних для використання пестицидів у селі Дніпровське

Згідно із стратегічним планом розвитку, у питанні екологічної безпеки Херсонська ОДА планує зайнятися забезпеченням загальнонаціональних інтересів у сфері захисту довкілля та покращити управління відходами. Також серед важливих пунктів – зробити Херсонщину енергобезпечною областю.

Тэги:

Власть
Херсонщина
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів