Депутати Херсонської облради можуть ухвалити програму боротьби з амброзією

Автор: Аркадій Ліснічук 30 Сентября 2019 11:25

Депутати Херсонської облради можуть затвердити програму боротьби з амброзією, яка була розроблена облдержадміністрацією. Дана програма розрахована на 2020 – 2023 роки. Відповідний проект рішення був опублікований на офіційному сайті Херсонської облради.

У документі йдеться, що за 4 роки на боротьбу із даним карантинним бур’яном планують витратити близько 974 млн грн: 80 тис. грн – кошти обласного бюджету, 110 млн грн – місцевих, а інші кошти планується отримати від приватних підприємців, які працюють на території Херсонщини. Згідно із підрахунками, які були проведені в ОДА, для того, аби обробити один гектар землі гербіцидами необхідно витратити 794 грн.

Програму боротьби з амброзією розпочнуть впроваджувати лише у випадку, якщо її підтримає більшість депутатів на черговому засіданні сесії Херсонської облради. Дата проведення пленарного засідання якої ще не призначена.

Нагадаємо, раніше сайт «Гривна» повідомляв, що у Херсонській міськраді також наразі розглядають можливість боротьби з амброзією за допомогою хімічних засобів.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів