Департамент будівництва Херсонської ОДА уклав договір зі скандальним бізнесменом на 26,6 млн грн

Автор: Аркадій Ліснічук 03 Октября 2019 18:10

Скандальний бізнесмен Араік Амірханян продовжує отримувати бюджетні кошти на Херсонщині. Так, департамент будівництва Херсонської облдержадміністрації уклало договір із компанією ТОВ «Миколаївбудцентр», яка належить Амірханяну, на ремонт дороги Мала Шестірня – Високопілля. Загалом вартість виконання робіт склала 26, 6 млн грн. Відповідний звіт про укладений договір був опублікований на порталі державних закупівель «Prozorro».

Нагадаємо, що Араік Амирханян і його фірми «Полтавабудцентр» і «Дорлідер» - регулярні підрядники у Херсонській області. Обидві компанії за період з 2016 року отримали на Херсонщині підрядів на загальну суму понад 1 мільярд гривень. Причому більшу частину контрактів підписали саме з «Полтавабудцентр», незважаючи на те, що статутний капітал фірми становить 0 гривень.

У червні цього року стався скандал навколо власника фірм Араїка Амірханяна. Його затримали співробітники СБУ. Сталося це в будівлі миколаївського відділення Антимонопольного комітету України в день проведення адміністративної колегії. На компанію наклали штраф у розмірі 7,8 млн грн.

Правоохоронці інкримінують Амірханяну фінансування дій, які спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни державного кордону України. Також Амірханяна підозрюють в шахрайстві, привласненні майна, незаконному переправленні осіб через кордон України, підробці документів і службовій підробці. На наступний день після затримання, Шевченківський райсуд Києва відправив Араїка Амірханяна за ґрати на 60 днів. 20 серпня завершився термін запобіжного заходу. Чи продовжили його, невідомо.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів