Децентралізація: на Херсонщині може з’явитися Скадовська ОТГ

Автор: Аркадій Ліснічук 16 Сентября 2019 14:10

На території Херсонської області може з’явитися ще одна об’єднана територіальна громада (ОТГ) – Скадовська. На черговому засіданні сесії Скадовська міськрада вирішила звернутися до Херсонської облдержадміністрації щодо створення Скадовської ОТГ.

Згідно із рішенням, яке було опубліковано на офіційному сайті Скадовської міськради, до майбутньої ОТГ можуть увійти шість територіальних громад: Скадовська, Антонівська, Красненська, Приморська, Тарасівська та Улянівська.

Нагадаємо, раніше сайт «Гривна» повідомляв, що питання добровільного об’єднання порушили й у Чорнобаївці. Там також планують створити ОТГ, яка включить у свій склад чотири сільські ради.

Зазначимо, що добровільне об’єднання невеликих сіл та селищ – одна із умов реформи Децентралізації. В першу чергу, це робиться для того, щоб малі населені пункти мали змогу самостійно розпоряджатися отриманими коштами, а не повністю у фінансовому плані залежати від районного центру. Також ОТГ отримують допомогу із державного бюджету, яку вони можуть витратити на власний розсуд.

Читайте також: «Як реформа децентралізації змінює життя у селах на Херсонщині»

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів