Ще у 2018 році український Уряд схвалив проєкт “Про розвиток медицини у сільській місцевості”. Згідно з даним документом, у невеликих населених пунктах по областях України планувалося будівництво амбулаторій сімейного типу, які повинні покращити якість надання медичних послуг у сільській місцевості. Тому починаючи з 2019 року в українських селах активно почали будувати амбулаторії, зокрема й у Херсонській області.

За словами заступника голови Херсонської облдержадміністрації з питань розвитку інфраструктури Сергія Козира, на Херсонщині минулоріч було з “нуля” збудовано чотири амбулаторії: Токарівська (Білозерський район), Рубанівська (Великолепетиський район), Козацька та Ольгівська (Бериславський район). Також ще по двом амбулаторіям планується завершити будівельні роботи вже до кінця січня.

Загалом у 2019 році на будівництво нових медзакладів з бюджету було виділено 187 млн грн. З цих коштів обласній владі у минулому році вдалося освоїти тільки близько 63 млн грн.

У цьому ж році планується будівництво двадцяти нових амбулаторій на території Херсонської області. З переліком населених пунктів, де будуть будувати амбулаторії у цьому році ви може ознайомитися на картинці:

“Маємо підтвердження про будівництво амбулаторій в 20 населених пунктах, але повний пакет документів маємо лише по п’яти амбулаторіях. Також по шести населених пунктах маємо відмови від органів місцевого самоврядування на будівництво амбулаторій”, - зазначив Козир.

До речі, на початку вересня минулого року через будівництво амбулаторій у Херсонській ОДА розгорівся справжній конфлікт. Після проведення аудиторської перевірки стало відомо, що по факту роботи з будівництва амбулаторій не ведуться, а бюджетні кошти йдуть взагалі незрозуміло куди. Тоді через відсутність зрушень у питанні будівництва амбулаторій у Херсонській області зі скандалом від посади був відсторонений тодішній директор департаменту будівництва й розвитку інфраструктури Олександр Руснак.

Тэги:

Деньги
Медицина
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів