Акція «Ні капітуляції» у Херсоні зібрала півтисячі людей (фоторепортаж)

Автор: Антон Костюк 03 Октября 2019 10:10

Вчора, 2-го жовтня, Херсон долучився до мирної акції «Ні капітуляції». Близько півтисячі містян вийшли на площу Свободи, аби виступити проти підписання «формули Штанмаєра». Із собою херсонці взяли українські прапори та плакати із написом «ні капітуляції». Також декілька містян взяли із собою портрети захисників України, які загинули відстоюючи її незалежність та цілісність.

Сам же мітинг у Херсоні умовно розбився два табори, оскільки люди не змогли знайти спільної мови. Тому в місті проходили в метрі друг від друга одразу дві акції.

В цілому акція пройшла без конфліктів й порушень громадського порядку. Люди стояли на площі Свободи співали гімн України, розмахували прапорами та скандували лозунги «Ні капітуляції».

Під кінець представники організації «Національний корпус» вирушили ходою до управління СБУ у Херсонській області. Там вони простояли близько 10 хвилин й розійшлися.

Нагадаємо, що після переговорів Україна узгодила й підписала «формулу Штайнмаєра». Вона передбачає врегулювання конфлікту на Донбасі шляхом надання тимчасового особливого статуту непідконтрольним територіям Луганської та Донецької областей, проведення місцевих виборів за українським законодавством, легітимність яких повинні підтвердити спостерігачі ОБСЄ.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів