980 кілометрів вплав Дніпром: у Херсоні встановили рекорд України

Автор: Антон Костюк 10 Сентября 2019 13:20

Сьогодні у Херсоні сталася не зовсім пересічна подія для міста. Саме цього дня український плавець Михайло Романишин завершив свій заплив річкою Дніпро. Український плавець стартував п’ятого серпня від кордону із Білоруссю, а вже десятого вересня він вздовж проплив Дніпро й фінішував на набережній по проспекту Ушакова у Херсоні.

«Ми задумувалися із нашим плавцем про проект, який би зміг популяризувати зайняття спортом серед молодого покоління. Ми хочемо, щоб молодь нарешті змінила гаджети на спорт та свіже повітря. Тому ми вирішили привернути увагу саме через екстрим», - говорить один із організаторів запливу Максим Уракін.

У рамках проекту #ВплавДніпро Михайло Ромашин здолав близько 980 кілометрів вплав по річці Дніпро. За словами Максима Уракіна, спортсмен кожного дня долав по 25 – 30 кілометрів. Весь час його супроводжувала шлюпка та автомобіль, які йшли поруч із плавцем.

Коли Михайлу все-таки вдалося здолати цю неймовірну дистанцію на березі його чекали херсонці, які зустріли рекордсмена гучними оплесками. Також його зустріла дружина із сином.

«До великої мети варто йти маленькими кроками, щоб зрештою досягти бажаного. Також потрібно багато тренуватися», - поділився секретом свого успіху рекордсмен Михайло Романишин.

Спортсмен додав, що також вони хотіли показати екологічні проблеми Дніпра. За його словами, він дуже брудний й у воді часто зустрічаються браконьєрські сітки.

Представниця Книги Рекордів України зафіксувала встановлення рекорду у номінації «Найдовша дистанція запливу у відкритій воді».

На цьому Михайло не збирається зупинятися й у його подальших планах переплести Чорне Море. Наразі команда плавця, яка складається із трьох чоловік, вирішує звідки їм краще стартувати, щоб встановити новий рекорд. У планах це буде маршрут Одеса – Стамбул. Також можливо, що цього разу рекордсмен стартує із Херсона.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів