Про холодні батареї херсонців заговорили у Києві

Автор: Виталий Яшков 13 Ноября 2018 11:38

Доки місцева влада вирішує різні проблеми, херсонці продовжують мерзнути у власних квартирах. Сьогоді це питання було порушене Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Чиновники занепокоєні незадовільною організацією роботи Херсонської ТЕЦ на початку опалювального сезону.

Основною причиною холодних батарей є ігнорування ТЕЦ вимог, які прописані у  Положенні затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.2018 № 867. У частині забезпечення відповідного рівня розрахунків або подання до НАК «Нафтогаз України» графіка погашення заборгованості, погодженого, зокрема, виконавчим органом відповідної місцевої ради.

Також «Нафтогаз» так і не видав номінації на користування природного топлива, що значно ускладнює ситуацію.

«Подібної ситуації можна було уникнути під час підготовки до опалювального сезону за рахунок своєчасної та злагодженої взаємодії теплопостачальних підприємств з НАК «Нафтогаз України» та операторами газорозподільних систем. Ми закликаємо всіх учасників процесу об`єднатися і скоріше вирішити питання стосовно теплопостачання», - прокоментували учасники НКРЕКП.

Відомо, що з проблемою опалення також зіштовхнулися мешканці Кривого Рогу. Люди підпалили шини на вході центрального офісу «Криворіжгаз». Головна вимога містян - відновлення тепла, подача якого була частково припинена компанією 11 листопада.

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів