Щороку 6 січня українці відзначають Святвечір. За українськими звичаями, у цей вечір прийнято відвідувати своїх хресних батьків або збиратися родиною за одним столом та святкувати. Крім того, діти ходять по хатах та співають колядки, бажаючи господарям щастя, миру та добробуту.

Особливо до цього свята готуються господині, які планують приймати гостей. Адже вони мають приготувати 12 різних страв, серед яких: вареники, пампушки, борщ, деруни та інше.

Проте однією з традиційних страв вважається різдвяна кутя. Саме з неї розпочинають трапезу ввечері. Основою для куті найчастіше слугує пшено чи рис, але кожна українська жінка намагається додати щось своє і зробити страву особливою.

Ми пропонуємо Вам приготувати кутю з рису та підрахувати її вартість.

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти: 500 г рису, півлітра води, по 200 г родзинок, кураги, цукатів, горіхи, мед або цукор за смаком, а також масло та вершки.

Покроковий рецепт

Перший етап: потрібно ретельно промити рис та проварити його у казанку. Варити рис для куті потрібно з закритою кришкою на помірному вогні приблизно 15 хвилин. Як слід перемішайте вміст каструлі, щільно закрийте кришкою і залиште хвилин на 10-15.

Другий етап: поки готується наш рис можна зайнятися іншими інгредієнтами, а саме курагою, родзинками та цукатами. Їх потрібно залити окропом та почекати декілька хвилин. Після того як вони розбухнуть - зливаємо воду та ріжемо на маленькі ломтики.

Третій етап: присвятимо його горіхам. Їх потрібно очистити, подрібнити та підсмажити на сковорідці до рум`яності.

Четвертий етап: рис зварено, додаємо вершки чи масло. Смаколики підготовлені тепер треба все поєднати. Додайте до рису горіхи та сухофрукти та перемішайте все разом. Додайте мед і знову перемішайте. Тепер потрібно спробувати нашу страву. Якщо вам буде здаватися, що вона несолодка, то потрібно додати трохи меду або цукру.

Тепер перейдемо до цін на продукти харчування та дізнаємося в яку суму обійдеться страва для херсонських домогосподинь. Вартість кожного продукту дивіться в інфографіці.

Так, приготувати різдвяну кутю херсонкам обійдеться приблизно в 105 гривень. Варто зазначити, що до суми ми не включили вартість меду і цукру, адже кожен додає його на свій смак. Також вартість може змінюватися від кількості та виду інгредієнтів, які ви плануєте використовувати. Гарних свят!

Тэги:

Деньги
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів