
22 січня у Миколаївському районі на базі професійного коледжу відкрили навчально-практичний центр. Кулінарний хаб став першим таким проєктом, реалізованим у закладах професійно-технічної освіти області.
Найближчим часом у хабі проводитимуть перепідготовку кухарів дитячих садків та закладів освіти для переходу на харчування за новою системою. Також активно користуватимуться на практичних заняттях сучасною базою цього центру й учні коледжу. Про це повідомили у пресслужбі Миколаївської ОВА.
Роботи зі створення навчально-практичного центру було розпочато навесні 2024 року. На ці цілі з державного бюджету виділили 5,6 млн гривень, ще понад 6 млн – додав сам навчальний заклад.
Наразі кулінарний хаб повністю облаштований та готовий приймати слухачів й здобувачів освіти. Зокрема, він обладнаний пароконвекційною та ротаційною печами, що дозволяють використовувати розумні технології й теплову кулінарну систему під час навчання приготування їжі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як «Дія», тільки для школярів: Миколаївщина – серед 6 областей, де впровадять новий освітній проєкт
На черзі відкриття в області ще чотирьох навчально-виробничих центрів за іншими напрямами на базі закладів професійно-технічної освіти. Їх планують запустити у роботу цьогоріч навесні.
Як повідомила «Суспільному» директорка департаменту освіти і науки Миколаївської ОВА Алла Веліховська, у березні 2025 року в області відкриються ще чотири подібні хаби для учнів та працівників за спеціальностями «Електрик», «Фотограф», «Овочівник», «Тракторист».
Фото: МОВА.