Які послуги отримуватимуть жертви насилля у Кризовому центрі Херсона

Автор: Дарья Мельник 13 Февр. 2019 17:06

Як раніше повідомляв сайт «Гривна», у Херсоні відкриють Кризовий центр. За словами майбутнього директора Наталі Краски, для офіційного відкриття майже усе готово, очікують підписання Міжнародного меморандуму. Саме він дозволить отримувати річну матеріальну допомогу та підтримку від європейських організацій.

Яким чином центр допомагатиме постраждалим від насильства? Планується, що окрім притулку, де жінки з дітьми проживатимуть, на базі закладу функціонуватимуть кабінети фахівців різних сфер. Так, до переліку працівників увійшли психолог, соціальний працівник, юрист та медик. Перед працевлаштуванням особи пройдуть спеціальне навчання, де отримають базові навички роботи з людьми, які піддавалися насиллю.

Як тільки до відділу патрульної поліції надходитиме інформація про домашнє насилля та здогадки будуть підтверджені, правоохоронці повідомлятимуть працівників центру та доставлятимуть «жертв».

«Конкретну адресу знатимуть лише правоохоронні органи, працівники соціальної служби та центру. Всі останні зв'язуватимуться та потраплятимуть до Кризового центру виключно через вищевказані служби. Це дозволить жертвам знаходитися у безпеці, поступово реабілітуватися і починати нове життя»,- зазначила сооргонізатор проекту Дар'я Добриніна.

Нагадуємо, що сьогодні особистості, потерпілі від насильства, можуть звертатися до Міського гуманітарного центру по роботі з внутрішньо переміщеними особами (вул. 295 Херсонської стрілецької дивізії, 6/9). Там вони отримають моральну підтримку і решту допомогу в разі потреби.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів