Які фактори впливають на ціноутворення тарифу Херсонської ТЕЦ

Автор: Дарья Мельник 14 Февр. 2019 16:34

Коли за вікном прохолодно, особливо приємно відчути тепло гарячої батареї. Але ситуація з цінами за теплопостачання в Україні така, що, часом, батареї здаються занадто гарячими. Які фактори впливають на тариф на теплову енергію від АТ «Херсонська ТЕЦ» розповідає начальник Служби збуту теплової енергії підприємства Олександр Демченко.

«Коригування тарифу прямо залежить від температури зовнішнього повітря для тих будинків, які не обладнані приладами обліку теплової енергії. Відповідно до Постанови КМУ № 1037 від 30.10.2015р. базовий тариф в будинках без приладів обліку тепла коригується з урахуванням температури зовнішнього повітря, а саме: зниження температури повітря підвищує тариф за один квадратний метр. У січні 2019 рокупри розрахунковій температурі повітря + 2 ₒС фактична середньодобова температура становила -0,6 ₒС, коефіцієнт коригування, відповідно, склав 1,1775. Тому розрахунок плати виглядає так: базовий тариф 38 гривень за квадратний метр множимо на коефіцієнт коригування 1,1775, отримуємо 45 гривень за квадратний метр»,- зазначив Демченко. 

На запитання «Чому батареї занадто гарячі?», «Чи є технологічна можливість знизити температуру подачі теплоносія?» відповідала в.о. директора технічного Тетяна Попцева:

«Мінімальне навантаження при якому можна безаварійно експлуатувати котли ТЕЦ – 50%, тому наразі ми працюємо, дотримуючись цього показника. Для того, щоб температуру подачі теплоносія можна було регулювати більш точно необхідно установити регулятори температури у житлових будинках. Хочу звернути увагу, що кошти для такого обладнання зацікавлені ОСББ можуть отримати у рамках спеціальної державної програми фінансової допомоги, так званого, «теплого кредиту».

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів