Власники нерухомості додали громадам Херсонщини понад 9 мільйонів гривень

Автор: Мирослава КОШКИНА 28 Февр. 2019 07:45

У січні цього року до місцевих бюджетів Херсонщини надійшло 9,1 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. У порівнянні з січнем 2018 року, цей показник зріс більше, ніж на 20 відс., що у грошовому еквіваленті складає 1,5 млн. гривень.

Про це повідомили фахівці управління моніторингу доходів та обліково – звітних систем Головного управління ДФС.  

Переважну більшість від зазначеної суми сплатили підприємства – 8,7 млн. грн., що на 1,4 млн. грн. перевищує показник січня 2018 року. Решту – 0,4 млн. грн. перерахували громадяни – власники «зайвої» або комерційної нерухомості.

Нагадаємо: цього року громадяни – власники приватної та комерційної нерухомості сплачують податок на нерухомість за 2018 рік. Оподаткуванню підлягають квартири площею понад 60 кв. м, будинки – 120 кв. м, якщо у власності квартира та будинок – 180 кв. м. Податок сплачується за площу, яка перевищує пільгову, та зараховується до місцевого бюджету. При цьому громадянин – власник квартири загальна площа якої перевищує 300 кв. м. та/або будинку – 500 кв. м., до обчисленої суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, додатково сплачує 25000 гривень на рік за кожний такий об’єкт житлової нерухомості (його частку).

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів