«Вибори Президента»: поліція забезпечить законність виборчого процесу

Автор: Аркадій Ліснічук 14 Февр. 2019 14:10

31 березня в Україні пройдуть вибори на пост голови держави. Наразі до виборчого бюлетеня зареєструвалися 44 кандидати, які будуть брати участь у виборчих перегонах. За для того аби залучити нових виборців кандидати не гребують жодними методами, а інколи й вдаються до порушення Закону. Натомість, працівники МВС всіляко стежать за виборчим процесом на території України й сприяють його законності.

«Ця виборча компанія має стати еталонною. Головна наша мета - робота із національною поліцією та суспільством по роз’ясненню законних мотивів та обставин виборчого процесу. Працівники МВС у період виборів будуть дотримуватися політичної нейтральності, оскільки ми, як правоохоронці не маємо право прийняти позицію однієї зі сторін», - говорить радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко.

З його слів, станом на сьогодні поліції вдалося зафіксувати 1122 інциденти порушення виборчого процесу. Із загальної кількості 52 мають ознаки кримінального правопорушення. Найпоширеніше кримінальне правопорушення виборчого процесу – підкуп виборців.

«Підкуп виборців – грубе порушення Закону. Ми закликаємо всіх кандидатів знайти законі методи привернути увагу виборців до своєї персони. Навіть оплачений заклик громадян до агітації вважається порушенням Закону України», - додає Варченко.

Херсонські правоохоронці готові контролювати публічну безпеку під час виборів Президента. У цей час планується посилення контролю із боку патрульної поліції.

З початку року на Херсонщині було виявлено 32 факти порушення виборчого процесу. Також було зафіксовано 4 факти підкупу виборців.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів