Вибори Президента: мешканці АР Крим зможуть проголосувати на Херсонщині

Автор: Аркадій Ліснічук 21 Февр. 2019 13:20

31 березня в Україні пройдуть вибори на пост голови держави. Наразі до виборчого бюлетеню зареєструвалася рекордна кількість кандидатів. За даними ЦВК, їх кількість станом на сьогодні складає 44 людини. Віддати голос за свого кандидата можуть всі громадяни Українці, яким на період виборів вже виповнилося 18 років.

Натомість, викликає запитання, а як же прийняти участь у виборчому процесі українцям, які проживають на території тимчасово окупованої АР Крим.

Згідно з розпорядженням голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, вони зможуть проголосувати на території Херсонської області. У документі зазначено, що головам райрад до 15 березня рекомендується встановити на КПВВ «Чонгар» й «Каланчак» банери із роз’яснювальною інформацією стосовно того, як мешканці Криму зможуть прийняти участь у виборчому процесі.  

Варто зазначити, що перед початком виборів варто перевірити себе у списку виборців, а особливо ретельно до цього слід підійти молодим виборцям, особам, які нещодавно змінили місце реєстрації та жінкам, які змінили прізвище. Зробити це можна на сайті державного реєстру виборців.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів