У Херсоні пройде виставка до дня захисника України

Автор: Аркадій Ліснічук 06 Октября 2019 15:53

10-го жовтня до дня захисника України та дня Українського козацтва у приміщенні державного архіву області буде відкрито виставку архівних документів «Козацькому роду – нема переводу». На виставці експонуватимуться оригінальні документи – сповідні розписи населених пунктів Херсонського, Кизикерменського повітів Херсонської губернії, що заселялись колишніми запорожцями. До уваги будуть представлені карти землеволодінь, що отримані у власність колишньою козацькою старшиною. Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

Будуть представлені архівні документи, які відображатимуть та їх сучасний стан козацьких пам’яток на межі ХІХ-ХХ ст., ставлення органів влади та місцевого самоврядування, громадських об’єднань до збереження історичної і культурної спадщини краю.

Значну частину виставки складають фотодокументах із фондів особового походження поета, заслуженого діяча мистецтв України Миколи Братана, краєзнавця, почесного громадянина Херсона Євгена Горностаєва, фотохудожника, заслуженого діяча мистецтв України Василя Рилєєва.

Вони розповідають про вшанування козацьких традицій на Херсонщині, встановлення українському козацтву пам’ятників, пам’ятних знаків на території Кам’янської Січі та острові Тягині.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів