У Херсоні кращі тренери й спортсмени, які гідно представляють наше місто на Всеукраїнській та міжнародній спортивній арені, отримали фінансову підтримку з міського бюджету. Загалом на виплати одноразових стипендій для 70 херсонців з бюджету було виділено 650 тис. грн. Відповідне розпорядження підписав очільник міста Володимир Миколаєнко. Цікаво, кому ж були призначені ці стипендії.

Згідно з документом, розмір одноразової фінансової підтримки для тренерів становить 7,5 тис. грн. Всього стипендією відзначили двадцять тренерів, які займаються спортивним вихованням херсонської молоді.

Для того, аби одноразова стипендія була призначена спортсмену, то він мав стати призером на змаганнях високого рівня: Всеукраїнського, європейського або міжнародного. Окрім цього, раніше йому мали присвоїти спортивний розряд у своїй дисципліні: майстер спорту або кандидат в майстри спорту. Таких у Херсоні виявилося 50 чоловік. Вони отримали разову грошову допомогу в розмірі 10 тис. грн. Нагороди були призначені різним спортсменам: шахістам, плавцям, борцям, атлетам та іншим.

Нагадаємо, раніше сайт «Гривна» повідомляв, що нещодавно у Херсонській ОДА затвердили програму обласних стипендій, в рамках якої кожен старанний учень, викладач, медик, спортсмен, культуролог та працівник ЗМІ має змогу отримати грошовий приз. На реалізацію чотирирічної обласної програми планується витратити 27,2 млн грн. Що стосується саме 2020 року, то на надання стипендій виділяють майже 5 мільйонів гривень.

Тэги:

Деньги
Спорт
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів