У ГПУ створили новий департамент. Чим він буде займатися?

Автор: Иван Подлесный 22 Октября 2019 16:14

У Генеральній прокуратурі України створено Департамент нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту. Відповідний наказ підписав вчора генпрокурор Руслан Рябошапка, повідомляє прес-служба ГПУ. До департаменту входитимуть два управління (по два відділи в кожному управлінні).

Як повідомили у ГПУ, діяльність департаменту буде зосереджена на здійсненні нагляду щодо розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, на тимчасово окупованих районах Донецької і Луганської областей та в умовах збройного конфлікту.

На новину про новий департамент відреагували у Представництві Президента України в АР Крим. Його очільник Антон Кориневич у соцмережах зазначив, що це важливо для роботи представництва та робочої групи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Це дуже правильне рішення, адже злочини, вчинені в умовах окупації, збройного конфлікту мають багато особливостей. Окремою категорією є міжнародні злочини (злочини проти міжнародного права) такі як злочини проти людяності та воєнні злочини, які багато в чому відрізняються від загальнокримінальних злочинів. Тож дуже правильно, що в ГПУ буде підрозділ, що займатиметься цією проблематикою. Це дуже важливо для роботи Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим та робочої групи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Комісії з питань правової реформи. Ми починаємо працювати над складними питаннями стратегічно», - пише Кориневич.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів