Херсон й надалі залишається без бюджету на 2020 рік. Тільки вчора пролунала радісна новина про те, що депутатам врешті-решт вдалося прийняти бюджет міста на 2020 рік. Сьогодні ж стало відомо, що цей проєкт бюджету відмовилися підписувати голова бюджетної комісії Руслан Рубан та секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко. Про це у соціальній мережі повідомив депутат Віталій Богданов.

“Бюджет-2020 не підпишуть а ні секретар міськради, а ні голова бюджетної комісії, саме на якого в рішенні покладається контроль. Крім того, будуть заяви про злочин з боку посадових осіб міськради”, – написав Богданов.

Звичайно, що вчора на позачерговому засіданні сесії депутати проголосували за бюджет Херсона на 2020 рік, але це лише половина справи. Далі проєкт рішення мають підписати голова Херсонської міськради Володимир Миколаєнко, секретар міської ради Олена Урсуленко та голова бюджетної комісії Руслан Рубан. Тож, аби дізнатися, чи справді Херсон продовжує жити без бюджету, ми вирішили звернутися до них за коментарем.

“Згідно з бюджетним кодексом, на розгляд нашій комісії мають надаватися бюджетні запити від основних розпорядників коштів. На останній комісії нам доповідав про зміни до бюджету нам доповідав директор департаменту фінансів Роман Підперигора. Він навіть не зміг нам надати підтвердження того, що департамент фінансів складав ці запити. Директори департаменту ЖКГ та КП “Херсонміськсвітло” заявили, що вони не робили бюджетні запити до департаменту фінансів. Тому на якій підставі з них зняли кошти — невідомо. Також бюджетна комісія просто не встигла розглянути правки до проєкту головного фінансового документа міста. Тому я вважаю, що не маю жодного права підписувати цей проєкт бюджету”, - говорить голова бюджетної комісії Руслан Рубан.

На жаль, зв’язатися з Оленою Урсуленко, аби й вона прокоментували, чи справді вона не збирається ставити свій підпис на проєкті бюджету на 2020 рік, нам не вдалося. На вчорашньому позачерговому засіданні сесії секретар Херсонської міської ради також розкритикувала те, як департамент бюджету та фінансів склав бюджет міста на 2020 рік.

Тож Херсон й надалі продовжують жити за принципом 1/12 видатків минулого року. За слова Руслана Рубана, бюджет Херсона-2020 можна буде прийняти лише після того, як всі порушення будуть усунені.

“Бюджетна комісія бере той бюджет, який пропонує нам міський голова, ми беремо всі бюджетні запити. Далі вони мають всі пройти через бюджетну комісію. Лише потім проєкт бюджету можна виносити на розгляд депутатам”, - зазначив Рубан.

Тэги:

Власть
Деньги
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів