Повна афіша заходів до Дня захисника України у Херсоні

Автор: Аркадій Ліснічук 08 Октября 2019 14:55

14-го жовтня наша країна відзначає два свята: День Українського козацтва та День захисника України. До речі, останнє почали святкувати тільки із 2014 року, коли українці вирішили відмовитися від радянського свята – Дня захисника вітчизни, яке відзначалось 23-го лютого. Недарма це свято вирішили перенести саме на 14 жовтня, адже саме на це число перепадає свято Покрови, яка здавна вважалася захисницею українських козаків.

Напередодні святкування й власне 14-го жовтня по всій країні проходять святкові заходи. Херсон – не виключення й наше місто починає святкувати День захисника України ще з 10-го жовтня.

Повний перелік заходів, які пройдуть у Херсоні із нагоди святкування Дня Українського козацтва та Дня захисника України, дивіться на сайті «Гривна».

10 жовтня

На цей день перепадає лише один святковий захід – «Козацьке коло, або мистецтво толокувати по-нижньосірогозьки!». На ньому зберуться майстри та аматори народного мистецтва Нижньосірогозького району, які покажуть всім присутнім мистецтво толоки. Стартує захід о 10:00 у Херсонській Світлиці (подвір’я ОЦНТ).

11 жовтня

Саме цього дня свої двері відчинити Херсонський обласний краєзнавчий музей, який представить книжково-бібліотечну виставку «Херсонський козацький форпост» Організатори зазначають, що її було створено до 310-річчя утворення Кам’янської Січі.

12 жовтня

Об 11:00 херсонці зберуться на алеї Героїв, щоб висадити 300 кущів троянд. Квіти мають стати знаком шани захисникам України, які загинули захищаючи нашу країну.

13 жовтня

Із самого ранку, о 9:00, у Херсоні стартує конкурс-фестиваль військово-патріотичної пісні «Оберіг». Пройде він в обласному палаці молоді та студентів (ДКТ).

Ще один музей у Херсоні відкрив тематичну виставку до Дня захисника України. Так, із 10:00 до 15:00 у Херсонському обласному художньому музеї буде день відкритих дверей. Робітники музею проведуть для гостей екскурсію «Козацькі образи в мистецтві».

Фестиваль «По Покрові – по теплові, всі ми народжені в духовному слові» пройде у Покровському сквері (поблизу пам’ятника образу Божої Матері). Стартує він о 12:00.

Осторонь від святкувань не залишився й Херсонський академічний театр ляльок. Саме там об 11:00 пройде тематично-пізнавальна вистава «Микита Кожум’яка».

14 жовтня

У сам же день святкувань відбудеться ряд заходів, які будуть проходити у різних локаціях.

Фестиваль «Обладунки воїна – слава і честь» буде проходити із 11:00 до 14:00 у ККЗ «Ювілейний». Також там же об 11:00 стартує святкова тематична програма за участю творчих колективів палацу культури. Вже о 12:00 розпочнеться безкоштовний показ кінофільму «Вогнем і мечем».

Об 11:00 у Херсонському обласному краєзнавчому музеї свої двері відчинить благодійна акція – безкоштовна екскурсія «Понад Дніпром козацьким». Організатори зазначають, що на ній буде презентовано плакатну виставку стендів «Факто свободи», яка була розроблена Українським інститутом національної пам’яті. На ній херсонців познайомлять із життям Івана Мазепи, Симона Петлюра та Степана Бандери, які стали символом сучасного українського народу.

Також об 11:00 у храмі Покрови Пресвятої Богородиці (мікрорайон «Корабел», вул. Патона, 6) відбудеться молебень.

О 14:00 херсонці зберуться, щоб вшанувати тих, хто загинув захищаючи Україну. На алеї Героїв відбудеться урочиста церемонія покладання квітів.

Завершає перелік святкових заходів патріотичний фестиваль «Козацький грай», який пройде на набережні по проспекту Ушакова. На ньому організатори будуть розважати містян козацькими забавами, показовими виступами та культурно-просвітницькою програмою. Стартує фестиваль о 15:00, а завершиться орієнтовно о 17:00.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів