Нові маршрутки для Херсона: активісти знову виступили проти придбання «Еталонів»

Автор: Аркадій Ліснічук 16 Октября 2019 16:55

Ініціативна група «Херсонський контроль» написала звернення до міського голови Володимира Миколаєнко. У ньому вони виступають із рекомендацією переглянути питання придбання автобусів марки «Еталон», а замість них закупити в лізинг автобуси «МАЗ». Звернення у соціальній мережі опублікувала херсонка Ольга Голохвастова.

У самому звернені йдеться, що підставою для розірвання договору із ТОВ «ТД «Еталон Авто» може стати те, що автобуси їхньої марки погано обладнані для потреб людей із обмеженими фізичними можливостями.

«Уявіть собі таку ситуацію: автобус «Еталон» зупиняється на зупинці, а там його чекає пасажир із обмеженими фізичними можливостями на візку. За наявності ручної апарелі водій повинен вийти із автобуса, відчинити двері, відкинути апарель почекати поки пасажир зайде, скласти апарель, зачинити двері та повернутися за кермо. А якщо це час-пік? Я особисто дуже сумніваюсь, що водії будуть виконувати ці дії», - йдеться у листі.

Також у перевагу цьому сказано, що автобуси «МАЗ» обладнані автоматичною апареллю.

Нагадаємо, що 2-го жовтня управління транспорту Херсонської міськради уклало договір із компанією ТОВ «ТД «Еталон Авто» на придбання 16 міських автобусів.

Варто зазначити, що активісти вже другий раз виступають проти закупівлі автобусів. За їх словами, автобуси «МАЗ» у технічному плані набагато кращі за «Еталон». Також ними й тоді було написано листа із проханням скасувати результати торгів.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів