На розвиток освіти у Херсоні планують витратити близько 548 млн грн

Автор: Аркадій Ліснічук 20 Февр. 2019 13:00

Наразі в Україні йде впровадження реформи «Нова українська школа». Головна її мета – докорінно змінити та відійти від радянської системи освіти. Розпочалося ж активне впровадження реформи із початку цього навчального року. Тобто цьогорічні першокласники вже почали навчатися за програмою «НУШ».

Наразі у Херсоні функціонує 72 дитячих садків, 62 школи, 12 закладів позашкільної освіти та 9 закладів професійної освіти. Загалом у цих навчальних закладах освіту отримують близько 65 тис. херсонських дітей. Також у місті функціонує 29 інклюзивних класів у яких навчаються 66 дітей з особливими освітніми потребами.

На вирішення проблем освіти із Херсонського міського бюджету щороку виділяються мільйони гривень, але якихось суттєвих зрушень у вирішенні цих питань так й не виходить домогтися. Найпоширеніші проблеми в освітній сфері – недостатня кількість місць у дитячих садках, висококваліфікованих педагогів та невирішеною залишається проблема устаткування шкіл матеріально-технічною базою. Також актуальним й по сьогоднішній день залишається питання якості освіти, яку надають у Херсоні.

Так, з метою повноцінного запровадження реформи «НУШ» та вирішення проблем освітньої сфери у Херсонською міською радою була розроблена програма «Освіта Херсона – інвестиція у майбутнє». Дана програма буде реалізовуватися впродовж 2019 – 2023 років. Загалом за 5 років її реалізації з міського бюджету планують виділити близько 548 млн грн. У цьому ж році вона отримає понад 92 млн грн.

Розпочне ж працювати програма після прийняття її депутатами на сесії Херсонської міської ради, яка пройде цієї п’ятниці.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів