На Херсонщині продовжують порушувати виборче законодавство

Автор: Мирослава КОШКИНА 10 Мар. 2019 18:50

За час передвиборної агітації до поліції Херсонщини надійшли 46 інформацій про розміщення агітаційних матеріалів без зазначення вихідних даних, 13 – про агітацію в невстановленому для цього місці, 10 повідомлень про можливий підкуп виборців, 7 – про пошкодження агітаційних матеріалів та 4 інформації іншого характеру.

За вказаними фактами поліцією проведені ретельні перевірки. Під час розгляду 41 повідомлення порушень законодавства не виявлено, 8 інформацій перебувають на розгляді. За іншими фактами складені адміністративні протоколи. Судді розглянули вже 7 адміністративних матеріалів, винесеними рішеннями 3 правопорушника повинні сплатити штраф, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліція Херсонщини нагадує, що за порушення виборчого законодавства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Окремо звертає увагу на недопустимість здійснення незаконного фінансування чи роздачі коштів або підкупу виборців. Стаття 160 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність для обох сторін – того, хто пропонує гроші, і того, хто їх бере. Одержувачу коштів загрожує покарання від штрафу до 2-х років обмеження волі. Максимальне покарання для особи, яка вчинила підкуп, - до 7 років позбавлення волі.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів