Стан дорожнього покриття — доволі актуальна тема для Херсонської області. Кожного року з бюджетів всіх рівнів виділяють сотні мільйонів гривень, аби привести дорожню інфраструктуру туристичної області до ладу. Наприклад, у 2019 році на ремонт доріг у Херсонській області було витрачено близько 400 млн грн. За ці кошти відремонтовано 52 об’єкти дорожньої інфраструктури.

У цьому ж році планується витрати майже на 200 млн грн більше, ніж минулоріч. Про це повідомив сьогодні під час селекторної наради заступник голови Херсонської облдержадміністрації з питань будівництва та розвитку інфраструктури Сергій Козир.

“У 2020 році на ремонт доріг у Херсонській області планується витратити близько 599,4 млн грн. За ці кошти буде відремонтовано 18 автомобільних доріг та 44 вулиці й дороги, які знаходяться у комунальній власності. Загальна протяжність ділянок будівництва та ремонту - 90,6 км. Ремонтом буде охоплено 96,5 тис. кв м дорожнього покриття. Також варто зазначити, що близько 80-90% - капітальний ремонт або будівництво. Тобто ми хочемо мінімізувати проведення ямкового ремонту”, - говорить Козир.

Херсонською облдержадміністрацією розроблено план ремонту доріг на до 2022 року. За 2021 рік планується відремонтувати 19 автомобільних доріг та 35 вулиць і доріг комунальної власності на суму майже 619,7 млн грн. У 2022 році передбачається ремонт 17 автомобільних доріг та 8 вулиць і доріг комунальної власності на суму 633,5 млн грн. У плани департаменту будівництва Херсонської ОДА увійшло й будівництво трьох нових доріг: Приморське—Лазурне у 2020 році та об'їзні дороги біля села Стара Збур'ївка у 2021 та 2022 роках. Тож загалом за три роки на ремонт доріг у Херсонській області планують витратити майже 1,9 млрд грн.

“В пріоритеті будуть ремонтуватися: перше — дороги, які з’єднують заклади охорони здоров’я та освіти з населеними пунктами. Друге — дороги, які з’єднують населені пункти у прибережній зоні, адже в туристичний період цими дорогами користуються сотні туристів”, - зазначив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв.

Для більш ефективного виконання ремонту доріг у 2020-2022 роках місцеві ради мають передбачити у бюджетах 10% від загальної очікуваної вартості робіт. Все інше — кошти державного або обласного бюджету. Також, за словами Козира, якщо будуть сприятливі погодні умови, то ремонтні роботи дорожньої інфраструктури у Херсонській області розпочнуться вже 1-го березня.

Варто зазначити, що це лише орієнтовна сума, яку планують витрати на ремонт доріг у Херсонській області. За словами заступника голови Херсонської ОДА з питань інфраструктури, можливо, департаменту будівництва вдасться зекономити кошти під час проведення відкритих торгів.

Тэги:

Власть
Деньги
Дороги
Херсонщина
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів