Компанія-фігурант корупційних скандалів виграла тендер у Херсоні

Автор: Аркадій Ліснічук 22 Февр. 2019 09:20

На сайті публічних закупок «Prozorro» управління транспорту Херсонської міської ради оголосило тендер на встановлення нового пішохідного огородження. Вартість закупки склала 1 млн 449 тис. грн.

Варто зазначити, що згідно з Законами України, тендер на виконання робіт до 1,5 млн грн вважається прямим договором між замовником та виконавцем робіт. Тобто дана закупка пройшла по допороговій вартості й перемогу у ній отримала компанія «Уністрой плюс».

За даними аналітичної системи «Youcontrol», дана компанія належить Олександру Татаріну, який був раніше замішаний у корупційній схемі на 645 тис. грн. Тоді його компанія «Терен – південь» з установчим капіталом у 200 гривень отримувала перемогу у тендерах на «круглі суми» від департаменту ЖКГ Херсонської міськради.

Також компанія, яка належить йому зараз виступає фігурантом у кримінальній справі за фактом завищення цін на виконання робіт та внесення неправдивих відомостей до кошторисної документації.

У матеріалах кримінальної справи зазначено, що дана компанія уклала договір з департаментом ЖКХ на ремонтні роботи в 14 житлових будинках. Натомість, підрядник не виконав деякі із зазначених робіт, але отримав фінансування із міського бюджету. Також компанією було фальсифіковано звітність щодо оплати праці й таким чином  привласнив "Уністрой плюс" близько мільйона гривень.

Правоохоронні органи підозрюють, що привласнення бюджетних коштів відбулося через недбалість працівників департаменту ЖКГ. Разом з тим, посадовцями комунальної установи внесено завідомо неправдиві відомості до виконавчої документації, що створило передумови до розтрати бюджетних коштів у великих розмірах.

За даним фактом правоохоронці вилучили у компанії документи, які можуть підтвердити розтрату бюджетних коштів. Наразі досудове розслідування триває й компетентні органи здійснюють перевірку всіх фактів даного злочину.

Варто зазначити, що даною кримінальною справою також займаються працівники Служби безпеки України.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів