«Херсонводоканалу» немає за який кошт купувати облікові прилади

Автор: Аркадій Ліснічук 11 Февр. 2019 16:02

На сьогоднішній депутатській комісії Херсонської міської ради із питань ЖКГ директор МКП «Херсонводоканал» Михайло Чемерис заявив, що у підприємства є нагальна проблема, яка потребує вирішення. Річ у тому, що комунальному підприємству немає за який кошт купувати облікові прилади для нарахування спожитої води.

«Чинне Законодавство зобов’язує саме нас купувати й встановлювати ці прилади, а вже потім ОСББ віддає нам витрачені кошти. Виникає запитання, а звідки нам брати ці фінанси, якщо вони у нас не передбачені. Виходить, що ми маємо взяти ці кошти в кредит, але під заставу нашого майна. Якщо якесь ОСББ не виплатить ці гроші то у нас просо можуть відібрати майно, яка перебуває на балансі КП», - говорить Чемерис.

У тому випадку, якщо КП не обладнає будинки цими лічильними приладами то це буде вважатися крадіжкою води, а за це їм погрожують штрафні санкції.

Також Чемерис додав, що наразі велика проблема для «Херсонводоканалу» - не платежі населення за надану послугу й такий хід справ приносить великі збитки комунальному підприємству.

«У мене є пропозиція: при формуванні титульних списків на капітальний ремонт житлового фонду не включати будинки, які повністю не сплатили за комунальні послуги», - додав Чемерис.

Натомість, ця пропозиція не отримали підтримки серед членів депутатської комісії.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів