Херсонській прокуратурі вдалося повернути 0,3 га землі держави

Автор: Аркадій Ліснічук 14 Лютого 2019 15:26

Високопільським районним судом задоволено вимоги громадян  про  визнання за ними права власності на земельні ділянки лісогосподарського призначення загальною площею 0,3 га та про припинення  права постійного користування  ДП «Великоолександрівського ЛМГ» .

Ураховуючи, що у сфері земельних правовідносин важливу роль відіграє конституційний принцип законності набуття та реалізації права власності на землю, прокуратура Херсонської області оскаржила незаконні рішення суду першої інстанції та домоглась скасування їх в апеляційному порядку.

Херсонський апеляційний суд погодився з позицією прокурора, що визнання права власності за рішенням суду на земельні ділянки лісогосподарського призначення, які перебувають у користуванні лісомисливського господарства, є втручанням  у  дискреційні повноваження Херсонської обласної державної адміністрації, яка є розпорядником земель вказаної категорії,  та порушує  порядок отримання земельних ділянок лісогосподарського призначення  у власність громадянам, визначений  Земельним та Лісовим кодексами  України.

Отже, земельні ділянки лісогосподарського призначення залишились у державній  власності, що унеможливить  їх  подальшу незаконну забудову.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів