Херсонські учні пройшли стежками прикордонного загону

Автор: Дарья Мельник 11 Октября 2019 18:30

У понеділок, 14 жовтня, в українці відзначатимуть День захисника України. Напередодні свята учні Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №52 відвідали Херсонський відділ прикордонної служби, де було бойовим підрозділом проведено пізнавальну екскурсію. На початку учні ознайомилися з основними завданнями, які покладені на державну прикордонну службу України, дізналися як проходить життя військовослужбовців.

Дітям розповіли про історію підрозділу, а також про те, як працюють прикордонники, як вони охороняють державні рубежі, як затримують цілі групи нелегалів та цілі партії контрабанди. Найбільше захоплення у молоді викликали заняття зі зброєю та спеціальною технікою, що застосовується в охороні кордону.

З цікавістю спостерігали і за роботою службових собак, натренованих на пошук та затримання людини. Під час спілкування із військовослужбовцями учні ще раз переконалися в тому, що український солдат є справжнім патріотом своєї Батьківщини.

Як зазначила директор начального закладу Людмила Шалаєва, головною метою екскурсії є ознайомлення з професією прикордонника, формування високої патріотичної свідомості, готовності до виконання громадського і конституційного обов'язку.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів