Херсонська поліція розкрила вбивство пенсіонера

Автор: Дарья Мельник 14 Февр. 2019 11:06

В «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини близько 17:00 зателефонувала мешканка обласного центру. Схвильована жінка розповіла, що її 72-річний батько не відповідає на телефонні дзвінки. Донька приїхала в село Степанівка, де він мешкає. Будинок був зачинений, також був відсутній легковий автомобіль батька «Форд». Проте на подвір’ї жінка побачила кинуту на землю татусеву сорочку. Під нею вона виявила плями, схожі на кров і зателефонувала до поліції. Про це повідомляє прес-служба поліції у Херсонській області.

Як розповів начальник Херсонського відділу поліції Олександр Говорун, прибувши на місце, поліцейські з дозволу жінки зламали вхідні двері та увійшли всередину будинку. В одній із кімнат на підлозі вони виявили тіло пенсіонера зі слідами насильницької смерті. Порядок речей в будинку був порушений. 

Під час відпрацювання території селища оперативні працівники Херсонського відділу поліції разом з патрульними на одній із вулиць помітили автомобіль пенсіонера. Транспортний засіб стояв зачиненим біля одного з будинків, який поліцейські вирішили перевірити. Коли двері відчинилися, зсередини вийшов молодий чоловік. Він перебував у нетверезому стані і намагався покинути подвір’я. В ході його перевірки з’ясувалося, що він раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів. При цьому є онуком загиблого. Через кілька хвилин 25-річний чоловік зізнався і розповів про обставини злочину. Близько опівдня він прийшов до дідуся взяти грошей. Проте старий йому відмовив. Між ними виникла сварка, в ході якої онук спричинив дідові ножові поранення. Після чого забрав гроші, банківські картки, зачинив будинок та поїхав на автомобілі до знайомих вживати спиртне. 

Речі, які онук відібрав у діда, вилучені. Наразі вирішується питання про затримання підозрюваного в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Попередня правова кваліфікація вчинених кримінальних правопорушень – п.6 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство», ч.4 ст.187 «Розбій» та ч.3 ст.289 ККУ «Незаконне заволодіння транспортним засобом».

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів