Херсонщина готова до опалювального сезону на 90%

Автор: Иван Подлесный 26 Сентября 2019 18:13

На сьогодні технічна готовність об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери області становить у середньому 90%, що відповідає графіку підготовки, затвердженому Мінрегіоном України. Про це доповів заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА Віктор Рассолов на засіданні колегії обласної державної адміністрації, повідомляє сайт ОДА.

За його словами, визиває занепокоєння підготовка теплових мереж «старої» частини міста Херсона до опалювального сезону 2019-2020 року. При цьому перший заступник Херсонського міського голови Ігор Козаков зазначив, що з 365-ти абонентів вже 101 заява щодо відключення від централізованого опалювання й переходу на індивідуальне розглянуті. Ще цього сезону житлові будинки «старої» частини міста будуть опалюватися по старій схемі, тобто теплоносій буде подаватися АТ «Херсонська ТЕЦ», а вже на 2020 рік розглядатимуться варіанти теплопостачання за іншими схемами із залученням грантів та коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Окремо вирішується питання щодо проведення ремонтних робіт на теплових мережах і центральних теплових пунктах, які перебувають в управлінні АТ «Херсонська ТЕЦ» та погашення заборгованості із заробітної плати працівникам підприємства. За інформацією НАК «Нафтогаз України», загальний борг підприємств за спожитий природний газ з урахуванням боргів минулих років становить 354,7 млн грн, з них по АТ «Херсонська ТЕЦ» – 148,2 млн грн.

Для отримання номінацій на природний газ АТ «Херсонська ТЕЦ» необхідно сплатити 200,5 млн грн. У разі несплати початок опалювального сезону опиниться під загрозою для 53% споживачів теплової енергії Херсона.

Виходом із ситуації для АТ «Херсонська ТЕЦ» може стати підписання розробленого Мінрегіоном проекту постанови Кабінету Міністрів України про внесення зміни до пункту 11 вищезгаданого Положення, який передбачає для ТЕЦ тимчасовий (на період з 01 жовтня 2019 року до 01 травня 2020 року) рівень розрахунків за усіма укладеними договорами з НАК «Нафтогаз України» договорами про постачання природного газу на рівні не нижче 60 відсотків.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів