Херсонці смакували "Віденську каву": прем'єра української вистави

Автор: Єлізавета Каменєва 13 Октября 2019 10:10

У жовтні 2018 року українців дивували виставою «Віденська кава». Цієї осені в атмосферу 20-го століття занурилися й херсонці. 

Режисер Ігор Марусяк зібрав на одній сцені (тобто у Віденській кав’ярні) Й. Сталіна, А. Гітлера, Л. Троцького, З. Фрейда та заробітчанку Христину, у яких перевтілилися Лідія Семесюк, Назар Борушок, Сергій Федорчук, Віталій Чорний та Павло Довгань-Левицький.

Історичні персонажі вражають своїми характерами, політичними поглядами та прагненнями. Між сильними особистостями невпинно розростається суперечка, кінця якій, здається, не буде. Однак є в них дещо спільне – інтерес до заробітчанки з Галичини - Христини, яка працює у кав’ярні.

Дискусії, що розгортаються на сцені, протягом 100 хвилин тримають аудиторію в напрузі. Знаючи про невпинність Першої світової війни, глядачам уже відомо, що примирення не буде. Але навіть сам процес обговорення – цікавий та захоплюючий. Несподівано бачити таких суворих диктаторів у таких амплуа. Нотки гумору прикрашають загальну атмосферу та дарують приємний настрій.

Судячи із захоплених овацій, херсонській публіці вистава «Віденська кава» припала до душі.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів