Чим херсонська міні-Голландія дивуватиме туристів цього року

Автор: Полина Дайнега 12 Мар. 2019 11:22

Херсонщина – одна з небагатьох областей України, яка має повноцінні ресурси для розвитку туризму, фермерського господарства та відкриття заповідників. Так, однією з родзинок нашої області є фермерське господарство під назвою «Шафран Любимівський». Між собою люди називають це місце квітковим раєм. Двом фермерам з Каховського району вдалося висадити значну кількість квітів та перетворити звичайні поля на диво.

Про історію створення квіткового раю, реалізацію та плани на майбутнє розповів журналісту інтернет-видання «Гривна» один із засновників, фермер Олег Демченко.

«Вперше про висадження квіткових плантацій ми заговорили у 2015, тобто 4 роки тому. До того моменту я та мій партнер Віталій Шакало займалися вирощуванням овочевої продукції. Обговорюючи за та проти створення, все ж таки вирішили, що фермерському господарству вирощування квітів – бути. Адже це не лише прибуток, а й справжня краса»,- запевнив Олег.

Крокус – перша квітка, яка була висаджена на землях даного господарства. Каховські підприємці були учасниками канадського проекту, у рамках якого відбувалися пізнавальні конференції. Так, на один із заходів завітали голландці, які власне й розповіли про найдорожчу спецію у світі – шафран, його унікальність та методи розведення. Згодом вони завезли 2 тонни цибулин та роздавали учасникам конференції. Олегу та Віталію вдалося отримати півтонни та висадити їх на земельній ділянці розміром 5 соток. За ці роки господарство значно розширило свої кордони. І сьогодні під владою тендітної квітки знаходиться вже 4га.

Вражає, що крокуси зовсім не примхливі квіти й особливого догляду не потребують. Вони стійко витримують люті морози та пекуче сонце.

За словами одного із засновників, цього року на туристів очікує багато приємностей. Наполовину було збільшено плантацію яскравих тюльпанів. Звичайно є ще нарциси та лілії, але справжньою несподіванкою стануть 25 соток землі, які будуть вкриті ніжно-фіолетовим кольором лаванди.

Попри те, що квіти ще не розпустилися і запрошень не було розіслано, торішні туристи вже цікавляться, коли можна завітати та помилуватися частинкою Голландії.

Варто зазначити, що за часи створення господарства «Шафран Любимівський» на території побували не лише мешканці області та українці, а й іноземці: поляки, французи.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів