Попри те, що рівень захворюваності на ГРВІ у Херсоні менший від порогового показника, вже два класи окремих шкіл знаходяться на карантині.

Чому так, ми запитали у Херсонському обласному лабораторному центрі.

“За сьогоднішнім моніторингом ми маємо показник захворюваності лише 25,6%. Він навіть не доходить до порогового. Але сьогодні директорам шкіл наданий дозвіл відпустити клас або школу на карантин, якщо кількість хворих складає 50%. Це не епідея, а просто локальна захворюваність. Тому буває таке, що деякі класи йдуть на карантин”,- розповіли у Херсонському обласному лабораторному центрі.

Журналісти інтернет-видання “Гривна” звернулися до представників шкіл, аби дізнатися причину такого рішення та як довго триватиме карантин.

За словами директора Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №14 Оксани Герасимової, заклад працює у звичному режимі. На тимчасовому карантині знаходяться виключно учні 5-Б класу.

“Карантин введений від учора до 31 січня включно. Завтра класний керівник поспілкується з батьками та дізнається про самопочуття учнів. Якщо ситуація буде незмінною, карантин продовжимо. Наразі діти тримають зв`язок з вчителями, які надають їм завдання”,- каже Герасимова.

Інформацію стосовно тимчасового карантину підтвердили і в Херсонській спеціалізованій школі №30. У цьому закладі вже дистанційно навчаються першокласники.

Медики радять батькам не відправляти дитину до школи або дитячого садочку, якщо вона скаржиться на головний біль, нежить, біль у горлі, кашель тощо. У такому випадку краще звернутися до педіатру або сімейного лікаря, який огляне дитину та надасть рекомендації.

Тэги:

Деньги
Образование
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів